Новости

Мерење и управување со податоците за трошоците на енергијата, е обврска за претпријатијата која произлегува од Член 15 на Законот за енергетска ефикасност и избор на добавувач на електрична енергија согласно правилата на либерализиран енергетски пазар 01.01.2019.

...

Тренинг за Европски Енергетски Менаџери (EUREM) - активна настава со работилница за инжинеринг на енергетски ситеми ќе започне во Јануари 2019 год. До крајот на јуни 2019 год.ќе се реализираат 14 модули за сертифицирање на Енергетски Менаџери според програмата на...

На 31 Јануари 2019 год. Комората на Мал Бизнис и Европски Институт за Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој организираa јавна дебата за Предлог Законот во соработка со Министерство за Економија на РМ и Европска Делегација во Скопје.

Посебна благодарност за активносто...

Проектите за оптимизација, мерки за заштеда и енергетска ефикасност на системите за греење во деловниот и резиденцијалниот сектор се еден од приоритетите за поддршка од финасиските институции во земјите на Западен Балкан.

Согласно Закон за Енергетска Ефикасност од 2019...

Работилницата „Како Скопје да стане енергетски паметен град“ во рамки на ЕУ проектот MAtchUP од програмата Хоризонт 2020 во кој Град Скопје е партнер (https://www.matchup-project.eu/) се реализира на 4 Февруари 2019 во Салата на...

ProExcellent е програма за размена на деловно искуство и воспоставена пракса на компаниите и организациите која се реализира во соработка со сертифицирани домашни и интернационални тренинг провајдери , консултанти и ментори.

Повикуваме нови членови и обнова на...

ESCо-SUN - модел за финансирање на проекти за енергетска ефикасност во јавниот сектор, локалната самоуправа и деловниот сектор.

Промоција 15 Март 2019 г. https://goo.gl/NTnY7e

Целта на настанот е зголемување на капацитетите на...

Ве покануваме да го проследите вториот семинар за финансиски анализи во Excel со Г-н Владимир Матевски - раководител на „Центар за финансирање и менторска поддршка„ кој ќе се фокусира на анализа на економската ефикасност на проектите.

Семинарот е воедно дел од SGS 2019...

Повикуваме за учество на SGS 2019 програмата која се реализација со работилници за изработка на одржливи проекти погодни за инвестирање преку Adriatic Business HUB.

Работилниците ќе им помогнат на учесниците - претставници на деловниот и јавниот сектор кои имаат...