Новости

Делегација на Стопанската Комора на Мал Бизнис на 19 Февруари 2018 г. учествуваше на Регионален Бизнис Форум - Italy and Balkan Partnership кој има за цел да ја промовира и поттикне економската соработка помеѓу Италија и дел од земјите од западен Балкан (Македонија, Албанија...

Македонските членови на SEI Consortium - Link Solutions, Gord Systems, COSMO Innovate Center, Jove-Proterm, Primatehna, Alfa Engineering, E-Design, Eco-Control и Arvik на 14 Март 2018 г. се промовираа пред Словенските компании Sertek и Trimo со цел заеднички настап на проекти...

На работилницата одржана на 14 Април 2018 за претставници на општините Битола, Кочани, Аеродром, Ѓорче Петров, Прилеп, Желино, Дебар , SEI Consortium ги промовираше партнерите Trimo Group и Efix Electrical претставници на опрема за приоритетни проекти за реконструкција се...

IX-та Меѓународна Конференција на Европски енергетски менаџери ,ќе се одржи на 6-7 Ноември 2018, Прага, Чешка
Номинираните проекти ќе бидат испратени до EUREM Consortium за потенцијална можност да бидат наградени на претстојната конференција во Прага на 7 Ноември 2018 г...

Институт за развој на заедницата во поддршка од Стопанската Комора на Мал Бизнис повикува учество на претставници на граѓански организации за учество на обуки за:

- Лобирање и застапување, Транспарентност и отчетност 2-4 Мај 2018, Крушево
- Стратешко планирање...

Делегација на Стопанската Комора на Мал Бизнис оствари работна посета на Желино на 9 Мај 2018 год. Делегацијата предводена од Претседателот на Комората Г-н Слободан Софески беше примена од Градоначалникот на Општина Желино Г-н Блерим Сејдиу. Делегацијата оствари посета на...

На 12 Мај 2018 Г-н Арбен Велиу - управител на Инжеинеринг АГ - Кичево компанија за проектирање, надзор и изведба на објекти за енергетска ефикасност го реализира семинарот „Греење со биомаса„ https://goo.gl/JkSKk4 Серијата на промотивни...

Македонски ден за енергетска ефикасност 2018 (Sustainable, Green & Smart) https://goo.gl/wv2NxT како еднодневен настан ќе се реализира во Скопје на 18 Maj 2018 г. во организација на Стопанската Комора на Мал Бизнис на РМ и Здружението...

Општина Кочани воспостави соработка со Стопанската Комора на Мал Бизнис на Македонија www.sbch.org.mk - во функција на SGS (Sustainable Green & Smart) експертска поддршка https://goo.gl/2VFJU1 , а...