Новости

На 30 Јуни 2021 во име на Комората на Мал Бизнис Г-н Едвард Софески говореше на панел дискусијата „Силата на малите“ организирана од Europe House - Крива Паланка. Се говореше за значењето на малите бизниси за економскиот раззвој на државата, потенцијалите на малиот бизнис за...

Достапната биомаса во руралните средини овозможува нејзино искористување во циркуларни проекти за енергетска транзиција во заедниците. Општинските стратегии за намалување на загадувањето од емисиите на фосилни горива често вклучуваат зголемување на производството на обновлива...

Комората на Мал Бизнис на членките им овозможува поддршка за „паметна„ дигитализација на бизнисите.

Здружението Подготвеност за Европа од Скопје, во соработка со Комората на Мал Бизнис и Агро Лидер од Прилеп, ќе организира двочасовен настан за бизниси во четврток:...

На ден 10.08.2021 со почетокот во 11:00 часот се организира двочасовен настан за бизниси на тема : ,,САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ ВО РАБОТЕЊЕ"

Настанот е организиран од страна на Здружение Подготвеност за Европа од Скопје, во соработка со Здружение Институт за развој на...

BEYOND 4.0 е првата меѓународна платформа за дигитална технологија и иновации во Југоисточна Европа, Медитеранот и регионот MENA (Middle East and North Africa)

Ве повикуваме за пријавување учество на BEYOND 4.0- дигитална технологија и иновации на иницијатива на SMART...

Ги покануваме сите заинтересирани на заедничка средба со Г-н Алфред Шулц – менаџер на Германската компанија StrawTherm www.strawtherm.com специјализирана за опрема за производство на топлинска и електрична енергија од селектиран...

Од 24ти Август 2021 започна целосна примена на новиот закон за заштита на личните податоци во кој се врши усогласување со Општата уредба за заштита на податоците на ЕУ, подобро позната како GDPR.

Според анализите на Стопанската Комора на Мал Бизнис на новиот закон за...

Нови улоги во сложеното опкружување за интернационално ориентираните претпријатија
New roles in a complex environment for internationally minded enterprices

29 Октомври 2021
webinar, 11.00, @ZOOM
https://youtu.be...

19 Ноември 2021
Јавна дебата „Roadmap to Your Green Deal„

Дебатата „Roadmap to Your Green Deal„ е отворена за секој заинтересиран кој може да учествува со поставување директно прашање до панелистите или со свој видео запис. Пријавете го вашиот придонес во...