Green Business Certifications - on-line инфо сесија на 11 Декември 2021, 10.00 ч.

Green Business Certifications
Зелено Деловно Сертифицирање

11 Декември 2021
on-line инфо сесија , 10.00 ч,

Воспоставувањето на сертификациони шеми за зелени општествено одговорни проекти и одржливи деловни практики на компании и организации се стандарди за препознавање на зелени општествено одговорни субјекти во ЕУ деловниот пазар и проекти.

Eco-En Cert рејтинг систем

Eco-En Cert е рејтинг систем за оценување на зелени општествено одговорни проекти и деловни практики. Со четири можни нивоа на сертификација (сертифицирано, сребрено, злато и платина), Eco-En Cert е доволно флексибилен за да прифати широк спектар на зелени стратегии кои најдобро одговараат на опсегот и целите на одредени проекти и бизниси.
http://sbch.org.mk/platformi/eco-en-cert

Членки на Комората на мал бизнис ќе бидат дел од 25 зелени сертификации ко-финансирани со проектот ConsumersFORsustainability.

Ве покануваме на on-line инфо сесија за воспоставување на зелени сертификациони шеми во компаниите и организациите. Инфо сесијата ќе се одржи на 11.12.2021, сабота со почеток во 10:00 ч.

ПРИЈАВУВАЊЕ

За учество може да се пријават МСП, големи компании и организации од деловниот сектор заинтересирани за зелено сертифицирање и препознавање во заедницата, деловните пазари и интернационализација на бизнисот. Учеството е без котизација. Доколку сакате да учествувате на оваа инфо сесијата, ве молиме пополнете ја формата за регистрација, на следниов линк: https://forms.gle/2Brgs8XtPHScLcM48

Програма на линк >>>
http://sbch.org.mk/content/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D...

Контакт:
тел. 070 223 686, (02) 244 8077
e-mail: info@sbch.org.mk

"Clean Energy Transition"
Green Energy Day 2021
18 Декември 2021 г.

За Standard и Premium членки на Комората во рамки на „Green Energy Day 2021„ ќе се организира работилница за воспоставување на Eco-En Cert
http://www.sbch.org.mk/content/clean-energy-transition