СНАБДУВАЊЕ И ЦЕНИ НА ЕНЕРГИЈА, 21 Декември 2019

Цената на енергијата во годишните договори со снабдувачот е либерализирана и зависна од берзанските цени и инвестициите во енергетска ефикасност или обновливи извори на енергија. Правните субјекти можат да изберат снабдувач на енергијата, но можат и да произведуваат енергија пред се за сопствени потреби, а со дополнителни инвестиции за заштеда на потрошувачката на енергија и соработка со енергетските компании да произведуваат и продаваат вишоци енергија.

Енергетските компании и компаниите кои нудат енергетски услуги можат да понудат модели на финансирање на енергетски заштеди, производството и трговија со енергија во партнерство со деловните субјекти што е тема на претстојниот семинар кој ќе се реализира на 21 Декември 2019 г.

пријава за семинар >>>
https://www.sbch.org.mk/sites/default/files/Prijava%20-Seminar%20Investi...

програма на семинар >>>
https://www.sbch.org.mk/content/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%83%D0%...