Мали Хидроцентрали Западен Балкан

Стопанската Комора на Мал Бизнис на иницијатива на Германскиот Технички Клуб во соработка со Индустриската Стопанска Комора на Нинберг (Industrie und Nandelskammer Nürnberg für Mittelfranken) и Majoor Engeneering Management на 27 Јуни реализираше деловна посета на погони за производство и инсталирана опрема на мали хидро-електрани со имплементирана Hydro Power Screw Technology HPS/HPP.

Договорено е формирање групација за производство и монтажа на овој тип хидро-електрани на локации во земјите на Западен Балкан. Изработката на металните делови ќе се организира од компаниите на Групацијата на металопреработувачи во Комората под надзор на Majoor Engeneering Management