Деловна делегација Црна Гора 21-23 Септември 2017

Стопанската Комора на Мал Бизнис во координација со Амбасадата на Република Црна Гора во Македонија, Министерството за Економија на Црна Гора и Унија Послодавца Црне Горе организира деловна делегација во Црна Гора од 21-23 Септември 2017 год.

Агенда на делегацијата

1. Саем на градежништвои енергетика , Будва - поддржан од Министерство за Економија на Црна Гора ,
- конференција за енергетика и енергетска ефикасност
- B2B состаноци со членови на делегацијата

2. Унија на работодавци на Црна Гора (Унија Послодавца Црне Горе)
- предлог проекти за заеднички настап на регионални проекти во Западен Балкан WB6
- учество на проекти поддрѓани од Германски Технички Клуб и Индустриската Стопанска Комора на Нинберг, Германија

3. Министерство за Економија на Црна Гора
- Регионален Проект за Фонд за Енергетска Ефикасност и достап до финансии за мали и средни претпријатија
- Регионален проект на ЕУРЕМ МК -обука енергетски менаџмент на администрацијата на локалната самоуправа
- Трансфер на германски технологии за проектирање и изградба на мали и средни хидроцентрали
- Регионален проект - Стратегија за изградба на одржливи хидроцентрали во Западен Балкан