Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Провери е-пошта
Банер
Пријатели
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Настани
12-ти Експертски форум-Инструменти на Европската Унија за поддршка и развој на малите и средни претпијатија PDF Печати Е-пошта

На 29.11.2010 во ректоратот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, во организација на фондацијата Конрад Аденаур и во присуство на ректорот на Универзитетот, министерот за економија и други државни функционери, експерти и гости од земјава и странство се одржа дебата на повеќе теми од оваа проблематика. На форумот учествуваа и ја следеа конференцијата и претсавници на Комората за мали бизниси кои дадоа свој допринос во реализација на проектот

 
Потпишан меморандум за разбирање со Унијата на претприемачи на Црна Гора PDF Печати Е-пошта

На 22.09.2010 во Подгорица, по просториите на Унијата на претприемачи се одржа заедничка бизнис средба на фирмите Озон, Буларт дизајн, Вако и Ива инженеринг со фирми од Црна Гора. На средбата беше претставена производствената програма на фирмите Озон и Буларт дизајн од Скопје. Потпишан е меморандум за соработка помеѓу Унијата на претприемачи и Комората на мал бизнис.


Повеќе...
 
Работна посета на Црна Гора PDF Печати Е-пошта

Од 29 до 31.08.2010 година, стопанска делегација составена од претставници на компаниите: Филбис, Вако, Турбоинженеринг и претставник на општина Сопиште остварија работна посета на Подгорица и Даниловград, Црна Гора.

Остварена е посета во Подгорица и водени се разговори за унапредување на соработката со Комората на инженери и архитекти и Унијата на претприемачи на Црна Гора.
Во Даниловград делегацијата беше примена од претседателот на општина Даниловград со неговите соработници. Покрај стопанственици од општината, во разговорите учество земаа и амбасадорот на Македонија во Црна Гора и амбасадорот на Црна Гора во Македонија.
На состанокот се покрена прашањето за збратимување на општина Сопиште од Македонија и општина Даниловград од Црна Гора.

 
Годишно Собрание 2010 год. на Комората на Мал Бизнис PDF Печати Е-пошта

На седницата одржана на 03.06.2010 год. Собранието на Комората на Мал Бизнис, покрај другите одлуки , ја усвои и програмата за работа за наредната година како и завршната сметка од претходната година. Со посебно внимание присутните членови на собранието се задржаа на предлогот за формирање , во рамките на Комората, Енергетски ефикасен информативен центар со што се заокружува програмата на работа на Комората, што претставува исклучителен придонес во политиките на одржлив развој, не само на ниво на земјата, туку и за глобален развој.

Во вториот дел на Собранието, одржани се презентаци за својот делокруг на работа на фирми-членови на Комората . Презентациите беа дел  од Инвестицискиот Б2Б Форум на регионалната конференција за енергетска ефикасност насловена како Енергетски Ефикасни Градби, која беше посетена и промовирана на високо ниво од медиумите.

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Комора на мал бизнис
Почетна
Настани
Услуги
Членки
Привилегии
Занимливости
Мал бизнис инфо
Банер